Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Prženi praziluk sa jajima

Prženi praziluk sa jajima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Prženi praziluk sa jajima
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jesenje-zimska klasika, koja se tradicionalno servira sa domaćim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 struka
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - tucana, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm.

Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme.

Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu.

Prilikom serviranja pospite tucanom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: