Praziluk sa krompirom

Praziluk sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Praziluk sa krompirom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
05/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Naša trpeza može da ne bude bogata, ali je toliko ukusna, da svako želi da sedne za nju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • praziluk - 2 - 3 struka, veća
  • paradajz - 1 mala konzerva paradajza + 2 - 3 kašike paradajz pirea
  • maslinovo ulje - 100 ml ili ulje
  • so - po ukusu
  • biber - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na srednje kocke. Praziluk iseckajte na krupnije i stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći.

Čim omekša sipajte konzervu paradajza, promešajte i dolijte šolju vrele vode (ako je potrebnoi više).

Sipajte krompir, posolite i ostavite da se krčka, dok krompir takođe ne omekša.

Tada dodajte paradajz pire, promešajte i dodajte preostale začine.

Mešajte još 2-3 minuta i sklonite sa ringle. Izmešajte sa sveže iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: