Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Tompusi sa eurokremom

Tompusi sa eurokremom

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
198158
Tompusi sa eurokremom
Fotografije: Maria Georgieva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Potopite ih u čašu sa toplom kafom istopiće se u ustima!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 listova
  • jaja - 3 komada
  • margarin
  • tečna čokolada
  • brašno - 2 supene kašike
  • prezle - 2 supene kašike
  • susam - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašno, susam i prezle. U posebnoj posudi umutite jaja, sačuvajte jedno belance.

Svaku koru namažite sa malo margarina, nakon toga presavijte na dva dela i isecite na 3 dela. Stavite po 1 kašičicu tečne čokolade na svaki deo.

Presavijte po ivicama i uvijte u lep i čvrst tompus. Sve kore pripremite na ovaj način. Umutite belance viljuškom i sa njim namažite tompuse.

Nakon toga ih potopite u umućena jaja i smesu sa susamom. Pržite u ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih na ubrusu da upije višak masnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: