Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa nektarinama, eurokremom i rumom

Kolač sa nektarinama, eurokremom i rumom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Kolač sa nektarinama, eurokremom i rumom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 10
20/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Obećavamo da će biti ukusno, obećavamo da će biti sočno, obećavamo da nećete pojesti samo jedno parče, a mi poštujemo obećanja"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 3/4 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • rum - 1 supena kašika
  • eurokrem - 3 - 4 supene kašike
  • nektarine - 1 komad
  • bademi - listići, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja = 200 ml

Pleh za pečenje - 20 cm.

U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom mikserom na visokoj brzini 4-5 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijemo mekan krem.

Dodajte kiselo mleko i ulje i ponovo mutite, ovaj put na niskoj brzini miksera.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u delovima u smesu, mešajte spatulom da ne padne obim. Na kraju dodajte rum.

Sipajte smesu za kolač u pleh 20 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Ja sam koristila papirni, za jednokratnu upotrebu.

Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj 20-30 sekundi.

Prelijte kapikom i uz pomoć drvenog štapića napravite nekoliko pokreta da se pomeša i preostala smesa i da se stvoe šare.

Isecite nektarine na tanke polumesece i poređajte odozgo.

Pospite obilno bademima i stavite da se peče na 170 stepeni 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: