Kobasica

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
06/12/2018
"Preporučujemo je pečenu u rernu, idealno meze uz crno vino "
Priprema90 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano283
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • svinjsko meso - 300 g
  • slanina - 300 g
  • so - 20 g
  • kumin - 8 g
  • biber - 5 g
  • šećer - 2 g
  • creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso treba da bude očišćeno od žilica i hladno. Kumin i biber da budu sveže samleveni.

Isečemo meso na ne mnogo velike komade. Posipamo začinima i dobro promešamo.

Sameljemo ga u mašini sa krupnijom rešetkom. Nakon sat-dva ponovo sameljemo, ali ovaj put na sitnu rešetku.

Zamesimo mleveno meso, ovaj proces traje ne manje od 10 minuta. Nakon sat-dva odmora ponovo na kratko premesimo i počinjemo proceduru punjenje.

Pravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo.

Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje.

Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar