Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Zapečena jela»Kobasica sa kačkavaljem i krompirom

Kobasica sa kačkavaljem i krompirom

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Kobasica sa kačkavaljem i krompirom1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
4
"Brzo, lako i mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 4 komada kuvane kobasica
  • krompir - 5 komada, skuvani i oljušteni
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • mladi luk - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasica se oljusti od kožice. Prave se prorezi u koje se stavljaju parčici kačkavalja i ređaju se u pleh u razmaku jedna od druge.

Krompir se seče na krugove i stepeničasto ređa između parčica kobasice. Prelivaju se umućenim jajima i odozgo se posipa iseckan mladi luk. Posipa se sa nekoliko kašika ulja.

Jelo se stavlja na srednji deo rerne i peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Od ovij sastojaka se dobijaju 4 porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: