Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne

Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
2
"Nećemo vas ubeđivati koliko je ukusno - uverite se sami i posle da ne zaboravite da nas pominjete u dobru"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • tamno pivo - 250 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte pivo, maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte biber, alevu papriku, kurkumu i so.

Mešajte i u dobijenu marinadu stavite parče sa rebrima tako kako je celo, nemojte ga seći na komade.

Natopite ga sa svih strana i ostavite da odstoji oko dva sata.

Nakon toga ga prebacite u pleh, zajedno sa marinadom. Sipajte pažljivo sa strane i jednu šolju vode

Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u ugrejanu rernu. Pecite oko dva sata na 200 stepeni, nakon toga skinite foliju, okrenite parče mesa i pecite još oko 30 minuta bez folije.

Servirajte sa prženim krompirom i zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: