Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Sočna svinjska rebra sa kupusom iz rerne

Sočna svinjska rebra sa kupusom iz rerne

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Sočna svinjska rebra sa kupusom iz rerne
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Kada se svaki zalogaj topi u ustima i ne možete da prestanete da jedete, znači da ste pripremili rebra po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 1/2 glavice
  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 300 g, iz konzerve
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus isečemo na ivice, odvojimo rebra. U odgovarajućem dugokom plehu stavimo deo kupusa, odozgo stavljamo sitno iseckan luk i beli luk, deo rebara i začinimo sa malo aleve paprike. Ponavljamo dok ne potrošimo sastojke.

Na kupus i meso sipamo paradajz - preporučujemo da bude isečen na kockice ili pasiran. Dodajemo 4-5 supenih kašika ulja, posolimo i uvijemo aluminijumskom folijom.

Pečemo rebra sa kupusom u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2.5. Skinite foliju i pecite još malo. Pre serviranja pospite svežim peršunom i mirođijom. Sipajte čašu domaćeg crnog vina i neka vam je ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: