Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa kiselim kupusom iz rerne

Svinjska rebra sa kiselim kupusom iz rerne

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska rebra sa kiselim kupusom iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Razlog broj jedan da volimo zimu su ova svinjska rebra sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • kiseli kupus - 1 velika glavica ili 2 male
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • mirođija - 2 supene kašike, semenke
  • voda - 250 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika, puna
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kiseli kupus, ako je mnogo slan, i krupnije ga isecite. Sipajte u ekspres lonac zajedno sa ulje, 1 supenom kašikom semena mirođije i vodom. Poklopite i kuvajte oko 40 minuta, kad se para podigne.

Za to vreme odvojite rebra, pospite ih sa malo soli i bibera i poređajte u namazan pleh. Pecite ih u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Nakon toga kiseli kupus prebacite u pleh sa rebrima, dodajte alevu papriku, drugu supenu kašiku semena mirođije, sve promešajte, pokrije rebra kupusom, da ne izgore, i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Servirajte toplo sa čašom crnog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: