Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne

Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne

ažurirano:
Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
25073885
Svinjska rebra bez kostiju sa pivom iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
2
"Nećemo vas ubeđivati koliko je ukusno - uverite se sami i posle da ne zaboravite da nas pominjete u dobru."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • tamno pivo - 250 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte pivo, maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte biber, alevu papriku, kurkumu i so.

Mešajte i u dobijenu marinadu stavite parče sa rebrima tako kako je celo, nemojte ga seći na komade.

Natopite ga sa svih strana i ostavite da odstoji oko dva sata.

Nakon toga ga prebacite u pleh, zajedno sa marinadom. Sipajte pažljivo sa strane i jednu šolju vode

Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u ugrejanu rernu. Pecite oko dva sata na 200 stepeni, nakon toga skinite foliju, okrenite parče mesa i pecite još oko 30 minuta bez folije.

Servirajte sa prženim krompirom i zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: