Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa pirinčem i povrćem

Svinjska rebra sa pirinčem i povrćem

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Svinjska rebra sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Mihal Holyanov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Recept iz kolone Stoj kući"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • pirnač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 crvena
  • paprike - 1 zelena
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite rebra na porcije. Stavite na vatru odgovarajuću posudi i pržeti bez masti (ideja je da padne mast sa njuh).

Izvadite rebra iz posude. Oljuštite i isecite luk. U šerpi izdinstajte sitno iseckan luk.

Dodajte pirinač i kad postane providan dodajte tri šlje vode. Dodajte očišćenu i isečenu šargarepu.

Stavite rebra i dodajte so i biber po ukusu. Očistite paprike, sitno ih isecite i stavite u šerpu.

Operemo peršun i sitno ga isečemo. Dodajemo u pirinač i dobro promešamo. Kad voda ispari skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: