Način pripreme
Rerna - 180 stepeni:
Kalup za kuglof, potpuno obložen papirom - 22/9 cm.
Orahe i čokoladu isecite na velike koamde nožem. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U posudi izgnječite banane viljuškom, nije potrebno da bude glatko pire. Dodajte jaja i mešajte viljuškom, dodajte šećer, mleko, ulje, vanilu, čokoladu i orahe, mešajte nakon svakog dodatog sastojka.
Celu smesu mešajte voljuškom dpk ne sjedinite sastojke. Dodajte i brašno u dve porcije, nemojte preterivati sa mešanjem, može biti i grudvica, nije problem.
Sipajte u kalup, poravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
ČOKOLADNI PRELIV
Pavlaku ugrejte do tačke vrenja. Skinite sa vatre i dodajte komade crne čokolade. Sačekajte 1-2 i nakon toga mešajte dok se potpuno ne rastopi i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na pari rastopite i belu čokoladu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Gotov kolač prelijte hladnom crnom čokoladom, ostavite da se razlije po ivicama.
Sačekajte 2-3 minuta i lagano po vertikali stavljajte belu čokoladu. Prođite drvenim štapićem po horizontali da se napravi šara.