Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Banana kolač sa čokoladom

Banana kolač sa čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Banana kolač sa čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Specijalno za sve koji su na dijeti - ljudi, držite se, mi ćemo se pomučiti i pojesti umesto vas"

Potrebni sastojci

  • banane - 2 komada
  • brašno - 160 g
  • orasi - 100 g
  • jaja - 2 komada, L veličine
  • čokolada - 70 g
  • sveže mleko - 40 ml (malo više od 2 pune supene kašike)
  • ulje - 40 ml (malo više od 2 pune supene kašike)
  • smeđi šećer - 70 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • ČOKOLADNI PRELIV
  • čokolada - 70 g
  • bela čokolada - 30 g
  • pavlaka - 100 ml, sa velikim procentom masti
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni:

Kalup za kuglof, potpuno obložen papirom - 22/9 cm.

Orahe i čokoladu isecite na velike koamde nožem. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U posudi izgnječite banane viljuškom, nije potrebno da bude glatko pire. Dodajte jaja i mešajte viljuškom, dodajte šećer, mleko, ulje, vanilu, čokoladu i orahe, mešajte nakon svakog dodatog sastojka.

Celu smesu mešajte voljuškom dpk ne sjedinite sastojke. Dodajte i brašno u dve porcije, nemojte preterivati sa mešanjem, može biti i grudvica, nije problem.

Sipajte u kalup, poravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

ČOKOLADNI PRELIV

Pavlaku ugrejte do tačke vrenja. Skinite sa vatre i dodajte komade crne čokolade. Sačekajte 1-2 i nakon toga mešajte dok se potpuno ne rastopi i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Na pari rastopite i belu čokoladu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Gotov kolač prelijte hladnom crnom čokoladom, ostavite da se razlije po ivicama.

Sačekajte 2-3 minuta i lagano po vertikali stavljajte belu čokoladu. Prođite drvenim štapićem po horizontali da se napravi šara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: