Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileća šnicla sa duplim prilogom

Pileća šnicla sa duplim prilogom

AndrianaAndriana
Početnik
15153
Pileća šnicla sa duplim prilogom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Zar ne bi bilo lepše da imamo po dve šnicle sa jednim prilogom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • krompir - 5 - 6 srednje veličine
  • zamrznuto povrće - 1 paket
  • mirođija
  • beli luk - 4 - 5 ćenova
  • ulje
  • kačkavalj
  • paradajz - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Za sotirani krompir:

Oljuštimo krompir i stavljamo da se kuva. Ne treba da bude skroz gotovo, nego da bude malo tvrđi. Kad bude gotov sečemo ga na kockice i pržimol u ugrejanoj masti. Kad završimo, isečemo mirođiju i beli luk i uvaljamo u krompir.

Povrće dinstamo u šerpi sa malo vode i ulja, gotovo je kad omekša. Po želji možemo dodati soja sos po ukusu.

Za pile:

Isečemo grudi šnicle. Pečemo na rebrastom tiganju bez masti. Dok su još tople, na svaku šniclu stavljamo krišku paradajza i malo kačkavalja da može da se rastopi.

Kad sve bude gotovo ukrašavamo tanjir sa malo krompira, povrća i jednom šniclom.

Pravi užitak, nadamo se da će vam se dopasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: