Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa pavlakom i piletinom

Lazanja sa pavlakom i piletinom

NevenaNevena
Početnik
445
Lazanja sa pavlakom i piletinom
Fotografije: Nevena
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Kad baš odlučimo da krenemo na dijetu, neko dođe i kaže lazanja i sve ode dođavola"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 paket, za lazanje
  • pilleće meso - 2 komada, grudi
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 300 g
  • topljeni sir - 200 g
  • beli luk - u prahu
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi sečemo na male ivice. Luk sečemo na kockice i pržimo nekoliko minuta u malo ulja. Dodajemo ivice piletine.

Meso treba da bude skoro kuvano. Dodajemo pavlaku i nakon toga začine. Možemo dodati i druge sastojke po želji.

Skidamo sa vare i dodajemo polovinu kačkavalja, prethodno izrendanog, mešamo dok se kačkavalj ne rastopi.

Kore za lazanju stavljamo nekoliko minuta u vrelu vodu (blanširamo ih) da omekšaju. Na dno pleha stavljamo ulje ili maslinovo ulje da se lazanja ne zalepi.

Stavljamo jedan sloj kora, deo sosa i nakon toga topljeni sir isečen na krugove. Ponavljamo proceduru dok ne potrošimo kore. Na pslednji sloj kora ne stavljamo sos.

Pečemo oko 35 minuta na 200 stepeni, 10 minuta pre nego što izvadimo posipamo drugim delom kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: