Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa piletinom i pečurkama u tiganju

Lazanja sa piletinom i pečurkama u tiganju

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Lazanja sa piletinom i pečurkama u tiganju
Fotografije: Juliya
1 / 5
11/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Lazanja sa piletinom i pečurkama u tiganju je veoma ukusna, kao uostalom i svaka lazanja"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 100 g
  • pečurke - 150 g
  • kravlji maslac - 25 g
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 100 ml
  • kore za lazanju - 4 komada
  • sir - 50 g
  • čedar - 80 g
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu isecite na kockice, pečurke - na kriške, luk - na tanka rebarca, a beli luk izgnječite.

Narendajte šargarepu. Na zagrejanom ulju propržite meso.

Dodajte povrće i pečurke i dinstajte ih nekoliko minuta.

Sipajte brašno i dobro promešajte. Sipajte mleko i vodu i mešajte da se ne naprave grudvice.

Dodajte so, biber i izmrvljeni sir.

Izlomite kore za lazanje, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok kore ne omekšaju.

Zatim dodajte rendani čedar sir i promešajte.

Lazanja na tiganju je gotova.

Po želji pecite 5-10 minuta, ohladite 15 minuta, isecite i poslužite.

Lazanja sa piletinom i pečurkama u tiganju su vrlo lako i ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: