Način pripreme
Skuvajte batake dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Odvojte ih, sklonite kožu i isecite na male komade. Začinite ih solju i biberom.
Napravite bešamel sos tako što topite maslac u odgovarajućoj posudi i dodate brašno. Uz neprestano mešanje pomoću žičane mutilice dodajte mleko. Mešajte dok se sos ne zgusne i sklonite s vatre. Začinite muskatnim oraščićem.
Namažite dno odgovarajuće posude za pečenje slojem bešamel sosa. Poređajte red kora za lazanju. Rasporedite sloj paradajz sosa i ponovo stavite kore.
Prelijte bešamelom, rasporedite pileće meso, stavite ponovo kore i zavšite bešamel sosom.
Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude zlatasto. Pre nego što bude gotovo, pospite narendanom gaudom i parmezanom. Dopecite dok se ne istope.