Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa piletinom i spanaćem

Lazanja sa piletinom i spanaćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Lazanja sa piletinom i spanaćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
07/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ležemo uveče i počinjemo da maštamo kako ćemo pojesti lazanju sa piletinom još narednog dana"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • tikvice - 1 komad
  • kačakvalj - 100 g
  • so
  • spanać - 150 g
  • brašno - 5 supenih kašika
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • ulje
  • muskatni oraščić
  • sveže mleko - 500 ml
  • pileće meso - 300 g, skuvano
  • sok od paradajza - 500 ml
  • crni biber
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite maslac i malo ulja u odgovarajuću posudu. Propržite 3 supene kašike i malo po malo dodajte sveže mleko, mešajući metalnom žicom za mućenje.

Ogulite i provucit ebeli luk kroz presu za beli luk. Dodajte ga zajedno sa solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem. Operite spanać.

Odvojte deo gotovog Bešamel sosa sa strane. U drugi dodajte spanać i malo vode. Kuvajte dok se ne izdinsta i skinite sa ringle.

Očistite i sitno iseckajte luk. Ogulite i izrendajte tikvicu. Stavite ulje u duboki tiganj, dodajte povrće, propržite i dodajte 2 supene kašike brašna i sok od paradajza.

Iskidajte piletinu na komadiće, dodajte zajendo sa solju i crnim biberom. Ostavite da se kuva dok se ne zgusti i počnite da sastavljate neverovatnu lazanju.

U tepsiju od vatrostalnog stakla stavite malo masnoće. Stavite 2kore za pitu presavijene na dva. Stavite Bešamel sos, posle paradajaz sos. Isto uradite ponovo sa 2 kore i sosovima. Tako uradite sa svim korama za lazanju sa piletinom.

Izrendajte kačkavalj odozgo i sipajte Bešamel koji ste ranije odvojili.

Pecite lazanju sa spanaćem dok ne bude gotova.

Lazanja sa piletinom i spanaćem je odlična!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: