Način pripreme
Stavite maslac i malo ulja u odgovarajuću posudu. Propržite 3 supene kašike i malo po malo dodajte sveže mleko, mešajući metalnom žicom za mućenje.
Ogulite i provucit ebeli luk kroz presu za beli luk. Dodajte ga zajedno sa solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem. Operite spanać.
Odvojte deo gotovog Bešamel sosa sa strane. U drugi dodajte spanać i malo vode. Kuvajte dok se ne izdinsta i skinite sa ringle.
Očistite i sitno iseckajte luk. Ogulite i izrendajte tikvicu. Stavite ulje u duboki tiganj, dodajte povrće, propržite i dodajte 2 supene kašike brašna i sok od paradajza.
Iskidajte piletinu na komadiće, dodajte zajendo sa solju i crnim biberom. Ostavite da se kuva dok se ne zgusti i počnite da sastavljate neverovatnu lazanju.
U tepsiju od vatrostalnog stakla stavite malo masnoće. Stavite 2kore za pitu presavijene na dva. Stavite Bešamel sos, posle paradajaz sos. Isto uradite ponovo sa 2 kore i sosovima. Tako uradite sa svim korama za lazanju sa piletinom.
Izrendajte kačkavalj odozgo i sipajte Bešamel koji ste ranije odvojili.
Pecite lazanju sa spanaćem dok ne bude gotova.
Lazanja sa piletinom i spanaćem je odlična!