Punjeni šaran sa orasima i lukom

09/12/2018
"Klasično ukusno jelo koje se jednostavno može pretvoriti u centar praznične trpeze za Nikoljdan"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 srednje veličine
  • luk - 2 glavice
  • orasi - 1 šolja
  • šargareoa - 1 komad
  • sok od paradajza
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite luk dok ne dobije zlatnu boju, dodajte u njega sitno iseckanu šargarepu. Kad se proprži sa obe strane, dodajte orahe i šolju soka od paradajza, dodajte biber i alevu papriku, ostavite da se krčka oko 20 minuta i mešajte dok se ne zgusne.

Šarana posolite spolja i iznutra i ostavite da se ocedi. Nakon toga ga napunute gotovim nadevom i ušijte.ce

U namazan pleh stavite šarana i stavite da se peče u rerni oko sat vremena. Nakon toga dodajte sok od paradajza /oko 2 konzerve od 500 ml/, dodajte ulje i pecite dok ne dobijete gust sok.

Pre nego što izvadite posolite ako je potrebno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar