Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran sa pirinčem i povrćem

Punjeni šaran sa pirinčem i povrćem

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
52937018
Punjeni šaran sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 2
08/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"I ne zaboravite da ostavite jednu krljušt šarana za novčanik"

Potrebni sastojci

  • šaran
  • šargarepe - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • zelene paprike - 1 komad
  • pirinač - otprilike 1/2 šolje
  • so
  • ulje
  • čubar
  • crni biber
  • limunovi - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo povrće iseckano na trakice, i luk - na kockice se proprži na malo masnoće.

Dodaje se i pirinač i nakon 1-2 minuta dve čaše vode. Ostavlja se da se blanšira. Dodaju se začini.

Šaran se dobro očisti od krljušti i iznutrica. Posoli se iznutra i spolj i puni se nadevom.

Ostalo se raspoređuje u tepsiju. Pošto sam ja napravila povrće i pirinač posebno, napunila sam samo pirinčem, a povrće je ostalo spolja.

Ubacuju se i dve, tri kriške limuna po želji.

Pokrivamo folijom i pečemo šarana sa pirinčem sat i po vremena u zagrejanoj rerni plus još deset minuta da se zapeče, kada se skine folija punjenog šarana sa pirinčem i povrćem.

*I ne zaboravite da ostavite jednu krljušt šarana za novčanik :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: