bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran sa orasima i lukom

Punjeni šaran sa orasima i lukom

VeselinaVeselina
Početnik
611
Punjeni šaran sa orasima i lukom
Fotografije: Veselina
1 / 2
09/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Klasično ukusno jelo koje se jednostavno može pretvoriti u centar praznične trpeze za Nikoljdan"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 srednje veličine
  • luk - 2 glavice
  • orasi - 1 šolja
  • šargareoa - 1 komad
  • sok od paradajza
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite luk dok ne dobije zlatnu boju, dodajte u njega sitno iseckanu šargarepu. Kad se proprži sa obe strane, dodajte orahe i šolju soka od paradajza, dodajte biber i alevu papriku, ostavite da se krčka oko 20 minuta i mešajte dok se ne zgusne.

Šarana posolite spolja i iznutra i ostavite da se ocedi. Nakon toga ga napunute gotovim nadevom i ušijte.ce

U namazan pleh stavite šarana i stavite da se peče u rerni oko sat vremena. Nakon toga dodajte sok od paradajza /oko 2 konzerve od 500 ml/, dodajte ulje i pecite dok ne dobijete gust sok.

Pre nego što izvadite posolite ako je potrebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: