Sibirski ribnik

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
02/08/2019
"Ribnik se sprema sa testom i mnogo meraka - ostalo su detalji koje ćete naći u ovom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u malo toplog mleka, dodaje se malo brašna i sav šećer. Ostavlja se na toplom jedan sat i dodaje se preostalo brašno, mleko i dva jaja.

Zamesi se testo i razvijaju se dve kore, pri čemu je jedna je malo tanja. Deblja se stavlja u posudu za pečenje, namazanu masnoćom i pokriva se slojem tanko isečenog sirovog krompira.

Posipa se ribljim fileom isečenim na krupno, a odozgo se stavlja sloj luka isečenog na sitno. Sve se naprska istopljenim maslacem i pokriva se drugom korom.

Testo se pritisne i ostavlja ne toplom jedan sat. Maže se sa dva umućena jaja i probode se na nekoliko mesta viljuškom. Peče se 40 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar