Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ribnik»Sibirski ribnik

Sibirski ribnik

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511227129
Sibirski ribnik1 / 2
02/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ribnik se sprema sa testom i mnogo meraka - ostalo su detalji koje ćete naći u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g, file
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 3 komada
  • maslac - 4 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 15 g
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u malo toplog mleka, dodaje se malo brašna i sav šećer. Ostavlja se na toplom jedan sat i dodaje se preostalo brašno, mleko i dva jaja.

Zamesi se testo i razvijaju se dve kore, pri čemu je jedna je malo tanja. Deblja se stavlja u posudu za pečenje, namazanu masnoćom i pokriva se slojem tanko isečenog sirovog krompira.

Posipa se ribljim fileom isečenim na krupno, a odozgo se stavlja sloj luka isečenog na sitno. Sve se naprska istopljenim maslacem i pokriva se drugom korom.

Testo se pritisne i ostavlja ne toplom jedan sat. Maže se sa dva umućena jaja i probode se na nekoliko mesta viljuškom. Peče se 40 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: