Način pripreme
DŽigerica - svinjska ili teleća džigerica se očisti od od žila, opere se i nasecka na krupne komade, njihova veličina da bue kao dva, tri zalogaja, nakon čega se seče komadić
U tiganju se zagreva ulje i odmah se dodaje naseckana džigerica i takođe omiljeni stari luk naseckan na krupne polumesece.
Izmeša se i ostavlja se da se tako kuva. Periodično se meša da ne zagori, ringla je na srednjem stepenu.
Da bismo imali sočnu džigericu, kuvamo je dok se sprema luk. Kada on postane providan i džigerica je gotova.
Skida se sa ringle i sada se dodaje crni biber i so. So se ne stavlja unapred, zato šot džigerica postaje tvrda.
Ko voli pikantnu hranu može da doda ljutu alevu papriku u ljuspama ili direktno da nasecka ljutu papričicu u tanjir kod džigerice sa lukom.
Džigerica na seoski način je klasično meze.