Kovrdžavi korneti

10/12/2018
"Iza ovog interesantnog imena se kriju najukusniji punjeni korneti koje smo probali "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo kornete. Zamesimo ne mnogo tvrdo testo, podelimo ga na 6 jednakih delova. Svaku loptu razvučemo na tanku koru oko 5 mm. Isečemo na tračice od 1 cm. Tračice uvijamo oko metalnih korneta. Pečemo u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Izvadimo kornete - dok su topli lakše se vade.

Priprema krema:

Pomešamo mleko, šećer i brašno i stavljamona vatru uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i dodajemo žumanca i kravlji maslac. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Ostavljamo krem dok se ne ohladi i punimo kornete špricem. Kad ih napunimo, potopimo ih u kokosovo brašno ili mlevene orahe.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar