Način pripreme
Isecite lavaš na dugačke i tanke trake.
Uvijte svaku traku preklapanjem oko metalnog kalupa za kornete.
Nakon toga obilno namažite umućenim belancem.
Poređajte kornete u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje da se ne bi lepile za nju.
Pospite izmrvljenim sirovim lešnicima. Po želji možete da pospete i kokosovim šećerom.
Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180°C 5-6 minuta.
Za to vreme pripremite krem tako što stavite sveže mleko u duboku kaserolu.
Odvojte mali deo njega još pre nego što ga stavite na ringlu i u njemu istopite kukuruzni skrob, prirodni kakao i kokosov šećer.
Kada se mleko u kaseroli zagreje, dodajte smesu uz neprestano mešanje.
Kada se krem dovoljno zgusti skinite kaserolu sa ringle.
Ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što napunite slatke kornete.
Zapečene hrskave kornete od lavaša pažljivo izvadite iz kalupčića i napunite kremom pomoću poslastičarskog šprica. Poređajte u duboku posudu za lakše čuvanje.
Prijatno!