Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Hrskavi korneti od lavaša

Hrskavi korneti od lavaša

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
4956813
Hrskavi korneti od lavaša
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
17/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Garantujemo vam nezamislivu slast od ovih hrskavih korneta sa kremom"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 1 pakovanje
  • belance
  • lešnici - izmrvljeni, sirovi
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • kakao - 20 g, prirodni, 22%
  • kokosov šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite lavaš na dugačke i tanke trake.

Uvijte svaku traku preklapanjem oko metalnog kalupa za kornete.

Nakon toga obilno namažite umućenim belancem.

Poređajte kornete u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje da se ne bi lepile za nju.

Pospite izmrvljenim sirovim lešnicima. Po želji možete da pospete i kokosovim šećerom.

Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180°C 5-6 minuta.

Za to vreme pripremite krem tako što stavite sveže mleko u duboku kaserolu.

Odvojte mali deo njega još pre nego što ga stavite na ringlu i u njemu istopite kukuruzni skrob, prirodni kakao i kokosov šećer.

Kada se mleko u kaseroli zagreje, dodajte smesu uz neprestano mešanje.

Kada se krem dovoljno zgusti skinite kaserolu sa ringle.

Ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što napunite slatke kornete.

Zapečene hrskave kornete od lavaša pažljivo izvadite iz kalupčića i napunite kremom pomoću poslastičarskog šprica. Poređajte u duboku posudu za lakše čuvanje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: