Korneti sa kremom

01/04/2019
"Neverovatno hrskavi i aromatični domaći korneti sa raskošnim kremom koje bar jednom sedmično preporučujemo sa šoljom aromatične kafe "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo razvučemo na stolu. Sečemo ga nožem na tanke trakice. Uz pomoć metalnih korneta. U metalne kornete uvijamo trake od lisnatog testa. Kad ih uvijamo malo preklapamo. Uvijamo ih zbijeno.

Ako nemamo gotove metalne kornete, možemo ih napraviti u malim prečnicima na poklopcima tegli. Poređamo korenete u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Pečemo brzo. Skidamo kornete. Ostavljamo kornete od lisnatog testa da se ohlade.

Stavljamo sveže mleko da provri na vatri. U vodi pomešamo brašno dok ne postane glatko. Ne treba da ima grudvice. U vrelo mleko stavljamo šećer i promešamo. Lagano i uz neprestano mešanje dodajemo brašno, pomešano sa vodom. Mešamo dok se krem ne zgusne.

Dodajemo vanilu i promešamo. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Dodajemo maslac i promešamo. Ostavljamo da se potpuno ohladi. Umutimo pavlaku mikserom.

Dodajemo pavlaku i mešamo dok ne dobijemo gladak krem. Punimo kornete kremom pažljivo malom kašikom. Najbolje i najlakše je da punimo špricom. Odozgo posipamo krokanom ili sitno iseckanim orašastim plodovima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar