Način pripreme
U maloj posudi pomešamo začine: majoran, kurkumu, kari i so. Isečemo ribić po dužini, ne delimo ga na dva dela.
Obilno odozgo i odozdo posipamo smesom od začina (začine stavljamo pre lupanja, da se lepo utrljaju u meso).
Izlupamo malo kroz foliju, tupim delom čekića, zato što je krto. Treba da dobijemo list debljine oko 0.5 do 1 cm.
Skidamo foliju i poređamo po dužini, na dobijeni list stavljamo topljeni sir, dve šargarepe, isečene po dužini i dva krastavca, isečena po dužini.
Uvijamo u rolat. Rolat posle uvijamo u dva ili tri velika lista kupusa, prethodno im isečemo debele žilice. Na dno glinene đuvečare stavljamo 3 lovorova lista, 2 zrna pimenta i 2 supene kašike ulja.
Stavljamo rolat i prelivamo sa još 3 supene kašike ulja. Sipamo 1 šolju rasola i 1 šolju vode. Poklopimo i stavljamo u rernu, ugrevamo na 200 stepeni.
Nakon 10 minuta smanjujemo na 100 stepeni i pečemo 6 sati. Dobro je da pripremimo uveče i da ostavimo tokom noći da se peče.