Svinjski bubrezi na seoski način

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
10/12/2018
"Ako kažemo na seoski način možete biti sigurni da se gotovi o veoma ukusnom jelu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano900
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjki bubreg - 4 komada
  • pečene paprike - 2 komada
  • sterilizovani paradajz - 1/2 tegle
  • so - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo bubrege na pola i očistimo kanale. Stavljamo u posudu i dodajemo 2 supene kašike sirćeta i 1 kašičicu soli.

U smesu sipamo vodu i ostavljamo tako da stoje oko 30 minuta.

Vadimol iz vode i ostavljamo da se ocedi.

U tiganju ugrevamo ulje i maslac i dodajemo bubrege sa otvorenim delom na dole, pržimo oko 5-6 minuta sa svake strane.

Šargarepu izrendamo, a luk i paprike krupnije isečemo.

Ugrevamo ulja u šerpi i dinstamo luk i šargarepu, u njih dodajemo i paprike i promešamo.

Serviramo sa biberm i paradajzom, ostavljamo da se krčka.

Posipamo čubrom i dodajemo bubrege, isečene na komade.

Dinstamo i skidamo sa vatre.

Po želji serviramo sa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar