Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa sosom od pomorandže

Šnicle sa sosom od pomorandže

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Šnicle sa sosom od pomorandže
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krhke šnicle neponovljivog ukusa i arome definitivno ulaze u odeljak omiljeni na prvi pogled"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, od vrata, bez kostiju
  • sok od pomorandže - 300 ml sveže ceđen i proceđen
  • sok od limuna - 150 ml, sveže ceđen i proceđen
  • biber - 2 kašičice
  • kumin - 2 kašičice
  • kajenski biber - 1 kašika
  • beli luk - 1 kašika, u prahu
  • origano - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • crveni luk - 1 srednja glavica
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte 100 ml soka od pomorandže i 50 ml soka od limuna. Potopite i uvaljajte dobro šnicle. Stavite u frižider na sat da se mariniraju.

U maloj posudi pomešajte začine - biber, kajenski biber, kumin, beli luk u prahu i origano.

Kad je gotovo, osušite šnicle i uvaljajte ih dobro u smesu od začina.

Zagrejte maslinovo ulje na jakoj temperaturi u velikom i dubokom tiganju i zapržite šnicle na po 3 minuta sa svake strane. Izvadite ih i u istoj masnoći zapržite crveni luk isečen na polumesece, smanjujući temperaturu ringle.

Dodajte preostali sok od pomoranže, sok od limuna i belo vino. Promešajte dobro. Začinite solju.

Dodajte šnicle. Smanjite temperaturu na slabu i ostavite da se kuvaju šnicle, dok se so ne redukuje i blago zgusne - oko 10 minuta.

Kad je gotovo izvadite šnicle i držite ih na toplom, a ostavite sos da se još redukuje. Po želji možete da ga zgusnete (ako vam se ne čeka) sa kašikom prirodnog skroba.

Servirajte šnicle prelivene sosom i sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: