Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte 100 ml soka od pomorandže i 50 ml soka od limuna. Potopite i uvaljajte dobro šnicle. Stavite u frižider na sat da se mariniraju.
U maloj posudi pomešajte začine - biber, kajenski biber, kumin, beli luk u prahu i origano.
Kad je gotovo, osušite šnicle i uvaljajte ih dobro u smesu od začina.
Zagrejte maslinovo ulje na jakoj temperaturi u velikom i dubokom tiganju i zapržite šnicle na po 3 minuta sa svake strane. Izvadite ih i u istoj masnoći zapržite crveni luk isečen na polumesece, smanjujući temperaturu ringle.
Dodajte preostali sok od pomoranže, sok od limuna i belo vino. Promešajte dobro. Začinite solju.
Dodajte šnicle. Smanjite temperaturu na slabu i ostavite da se kuvaju šnicle, dok se so ne redukuje i blago zgusne - oko 10 minuta.
Kad je gotovo izvadite šnicle i držite ih na toplom, a ostavite sos da se još redukuje. Po želji možete da ga zgusnete (ako vam se ne čeka) sa kašikom prirodnog skroba.
Servirajte šnicle prelivene sosom i sa garnirungom po želji.