Predjelo sa mariniranom bamijom i sirom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
13/12/2018
"Jedinstveno predjelo sa bamijom - garantovano dobrog ukusa i sa malo kalorija "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bamija - 600 g
  • mocarela - 300 g, sir
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 3 kašika
  • zeleni začini - sveži lsitovi po izboru (bosiljak, peršun ili mirođija)
  • mladi luk - nekoliko pera
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bamija se opere pod tekućom vodom i drške se iseku.

Blanšira se nekoliko minuta u kipućoj vodi.

Nakon toga se prebacuje u posudu sa hladnom vodom i ledom, dok se ne ohladi.

Ocedi se i preliva balsamiko sirćetom, maslinovim uljem, biberom i solju po ukusu.

Poklapa se i ostavlja u frižieru na nekoliko sati da se začini. Nakon toga u nju se dodaju usitnjena perca mladog luka i meša se.

Mocarela se seče na krugove i stavlja se na kanape od začinjene bamije.

Ukrašava se odozgo mariniranom bamijom i zelenim začinima po izboru (peršun, mirođija, bosiljak), percima mladog luka i servira se prelivena preostalom marinadom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar