Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa pestom

Pastrmka sa pestom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Pastrmka sa pestom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Jedinstvena kombinacija - jedno jelo sa kojim ćete definitivno pomutiti um svim gostima"

Potrebni sastojci

  • pastrmke - 3 cele, očišćene (broj zavisi od broja ljudi za koje pripremate)
  • pesto - za premazivanje
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 1 komad
  • limun - nekoliko kriški
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ja kupujem očišćenu pastrmku, ali ako ste vi kupili celu, naoružajte se nožem i strpljenjem i očistite od unutrašnjosti.

Pripremimo 3 lista aluminijuske folij (ili koliko riba imate) - dužina treba da bude malo veća od dužine ribe pošto treba da je upakujemo.

Namažemo foliju uljem uz pomoć četke. Stavljamo ribu, namažem je. Posolimo spolja i iznutra. Prethodno sitno isečemo papriku, paradajz na kriške, limun takođe na kriške.

Namažemo stomak pestom (ja koristim kašiku), stavljamo papriku, sve kriške paradajza i limun. Dva tri komada limuna stavljamo na ribu. Uvjamo folijom, pritiskamo ivice.

Ponavljamo sa svim ribama. Poređamo u ravan pleh. Pečemo na 180-200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: