Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa pestom i pasuljem

Testenina sa pestom i pasuljem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Testenina sa pestom i pasuljem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
13/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, obavezno isprobajte ovaj recept."

Potrebni sastojci

  • testenina - 250 g, farfale ili po izboru
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • pečurke - 5 komada, šampinjoni
  • bejbi spanać - 1 šaka
  • grašak - 1/2 šolje, zamrznut
  • beli pasulj - 1 konzerva
  • belo vino - 70 - 100 ml
  • pesto - 4 kašike
  • klice - 1 šaka, oko 20 - 30 grama
  • parmezan
  • majčina dušica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako će se koristiti suv pasulj, a ne iz konzerve, prethodno se natopi i skuva pola šolje.

Makarone se stavljaju da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kada su gotove ocede se, pri čemu se izdvaja šolja vode.

Za to vreme se seče luk na sitno, pečurke - na parčiće, beli luk se usitni, a spanać se opere i iskida ili iseče na željenu veličinu.

U zagrejanom ulju se zaprži luk i oko dva minuta nakon toga se dodaju i pečurke, koje se takođe zaprže nekoliko minuta. Dodaje se majčina dušica, malo soli i belog luka i ostavlja se kratko. Nakon toga se sipa vino. Kada provri, sipaju se spanać i grašak.

Nakon što grašak omekša dodaje se i pasulj, zajedno sa klicama, pesto i obilno se posipa parmezanom.

Sipa se polovina izdvojene vode od makarona i meša se dobro, da se stvori sos. Kada se zgusne, ako ima potrebe, može da se dolije još vode prema ličnoj proceni i so po ukusu. Na kraju se dodaju i makarone i meša se dobro.

Testenina se pestom i pasuljem je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: