Način pripreme
Ako će se koristiti suv pasulj, a ne iz konzerve, prethodno se natopi i skuva pola šolje.
Makarone se stavljaju da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kada su gotove ocede se, pri čemu se izdvaja šolja vode.
Za to vreme se seče luk na sitno, pečurke - na parčiće, beli luk se usitni, a spanać se opere i iskida ili iseče na željenu veličinu.
U zagrejanom ulju se zaprži luk i oko dva minuta nakon toga se dodaju i pečurke, koje se takođe zaprže nekoliko minuta. Dodaje se majčina dušica, malo soli i belog luka i ostavlja se kratko. Nakon toga se sipa vino. Kada provri, sipaju se spanać i grašak.
Nakon što grašak omekša dodaje se i pasulj, zajedno sa klicama, pesto i obilno se posipa parmezanom.
Sipa se polovina izdvojene vode od makarona i meša se dobro, da se stvori sos. Kada se zgusne, ako ima potrebe, može da se dolije još vode prema ličnoj proceni i so po ukusu. Na kraju se dodaju i makarone i meša se dobro.
Testenina se pestom i pasuljem je mnogo ukusna.