Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Roštilj od svinskog mesa sa konjakom i povrćem

Roštilj od svinskog mesa sa konjakom i povrćem

Roštilj od svinskog mesa sa konjakom i povrćem
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Hoćemo li poznavaocima roštilja predložiti ove ukusne ražnjiće sa ukusom konjaka i mnogo povrća"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg od buta
  • svinjsko meso - 1 kg, od vrata
  • kobasica - 3 komada, domaća
  • luk - 2 velike glavice crni + 3 male glavice
  • tikvice - 2 koada
  • paprike - po 2 zelene i crvene
  • patlidžan - 1 komad
  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • biber - mleven, po ukusu
  • kumin - mleveni, po ukusu
  • piment - mleveni, po ukusu
  • čubar - sitno samleven, po ukusu
  • za marinadu
  • soja sos - 150 ml
  • konjak - 150 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike + 3 supene kašike za povrće
  • smeđi šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema mesa i marinade treba da počne prethodnog dana, da se bolje začini. Svinjetinu sečemo na šnicle. Sa svih strana pospite suvim začinima. Stavite šnicle u pleh.

Napravite marinadu od navedenih sastojaka u maloj posudi i prelijte šnicle polovinom. Isecite meso na zalogaje i marinirajte na isti način. Dobro promešajte.

Potopite drvene ražnjiće u vodu. Isecite tikvice i patlidžan na trakice. Posolite i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Isecite male glavice luka na krugove i nanižite ih pažljivo na drvene ražnjiće. Namažite maslinovim uljem.

Paprike očistite i isecite zajedno sa lukom na komade, veličine kao zalogaji mesa. Isecite pečurke i ređajte na ražnjiće meso , luk, pečurke, meso, papriku crvenu, luk, meso, papriku zelenu, pečurke, mesto itd.

Pecite šnicle, ražnjiće i kobasicu na umereno ugrejanoj rešetci ili roštilju na žaru oko 20 minuta. Zajedno sa njima ispecite povrće da se mirisi za vreme pečenja pomešaju.

Kad trakice od tikvica i patldižana budu gotove, nanižite ih na ražnjiće, savijte ih da bi efekat prilikom serviranja bio jači. Servirajte tople sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: