Način pripreme
Priprema mesa i marinade treba da počne prethodnog dana, da se bolje začini. Svinjetinu sečemo na šnicle. Sa svih strana pospite suvim začinima. Stavite šnicle u pleh.
Napravite marinadu od navedenih sastojaka u maloj posudi i prelijte šnicle polovinom. Isecite meso na zalogaje i marinirajte na isti način. Dobro promešajte.
Potopite drvene ražnjiće u vodu. Isecite tikvice i patlidžan na trakice. Posolite i prelijte sa malo maslinovog ulja.
Isecite male glavice luka na krugove i nanižite ih pažljivo na drvene ražnjiće. Namažite maslinovim uljem.
Paprike očistite i isecite zajedno sa lukom na komade, veličine kao zalogaji mesa. Isecite pečurke i ređajte na ražnjiće meso , luk, pečurke, meso, papriku crvenu, luk, meso, papriku zelenu, pečurke, mesto itd.
Pecite šnicle, ražnjiće i kobasicu na umereno ugrejanoj rešetci ili roštilju na žaru oko 20 minuta. Zajedno sa njima ispecite povrće da se mirisi za vreme pečenja pomešaju.
Kad trakice od tikvica i patldižana budu gotove, nanižite ih na ražnjiće, savijte ih da bi efekat prilikom serviranja bio jači. Servirajte tople sa salatom po izboru.