Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolnice»Rolnice od svinskog mesa i patlidžana

Rolnice od svinskog mesa i patlidžana

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Rolnice od svinskog mesa i patlidžana
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Neverovatno ukusna kombinacija patlidžana, sočne svinjetine i sosa - šta više treba čoveku"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • svinjsko meso - 500 g, vrat
  • kiseli krastavci - 3 komada
  • pečurke - 100 g, marinirane
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • ulje
  • so
  • za sos
  • paradajz - 1 kg
  • peršun
  • beli luk
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i nasecite plavi patlidžan na deblje kolutove sa korom. Posolite kolutove i ostavite ih neko vreme. Osušite kolutove patlidžana, premažite ih uljem i ispecite na roštilju sa obe strane.

Nasecite meso na veoma male komade. Ispržite ga u zagrejanom ulju dok ne bude potpuno gotovo. Naseckajte krastavac i pečurke veoma sitno. Dodajte ih u meso, promešajte i ako je potrebno, posolite.

Preklopite dva koluta plavog patlidžana da dobijete duguljast oblik i na jedan kraj stavite jednu kašiku mesa. Umotajte u rolat. Ako je potrebno, rolat učvrstite čačkalicom. Rolnice poređajte uspravno u tepsiji. Preko svake rolnice stavite malo od kačkavalja i zapecite kratko na 200 stepeni.

Oljuštite i na sitno naseckajte paradajz. Prebacite ga u tiganj sa zagrejanim uljem i zajedno sa iseckanim belim lukom i peršunom upržite dok voda ne ispari. Posolite i dodajte još malo svežeg peršuna i servirajte uz rolnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: