bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Slani rolati od palačinaka

Slani rolati od palačinaka

Slani rolati od palačinaka
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
14/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Super ideja za dočekivanje gostiju - ukusni i veoma efektni slani rolati od palačinaka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema palačinaka:

Oljuštite cveklu i šargarepu, operite i isecite na kockice, stavite ih u posebne posude. Prelijte vodom koliko da ih pokrije, stavite na vatru i kuvajte 15-ak minuta.

Izvadite rešetkastom kašikom kuvano povrće u posebne posude i posebno pasirajte, dodajte po malo od svežeg mleka da dobijete pire.

U drugoj posudi umutite jaja sa malo soli, dodajte maslinovo ulje i dodajte po malo brašna i svežeg mleka dok ne dobijete smesu kao za palačinke. Podelite smesu na dva dela.

U jedan deo dodajte izgnječenu cveklu, a u drugi deo pire od šargarepe. Smesa treba da bude gušća od boze.

Tiganj za palačinke namažite malo uljem uz pomoć četke i posebno ispecite dve palačinke.

Priprema nadeva:

U blenderu pomešajte navedene sastojke potrebne za mazanje.

Dodajte izgnječene čenove belog luka, iseckani peršun ili mirođiju i sve zajedno meljite dok ne dobijete krem.

Nadev rasporedite preko dve palačinke i svaku uvijte na poseban rolat.

Palačinke u boji isecite na široke trakice. Možete ih ukrasiti po želji. Ja sam stavite od krema špricem i stavila pera od luka i peršuna, a takođe im dobro stoji i mirođija.

Servirala sam ih sa pohovanim surimi štapićima - zamrznuti prozvod iz prodavnice, koji se peče prema uputstvu na pakovanju. Vi ih možete servirati sa pripremljenim mesom po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: