Jagnjeća crevca u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
18/12/2018
"Jednim jagnjećim crevcima potrebno je samo malo maslaca, bibera i veselo društvo da ih pojede "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća crevca - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća crevca se operu u obilnoj količini vode, okreću se i peru ponovo, pri čemu se trljaju solju da se odstrane ljigavi delovi.

Pletu se u pletenicu i popare se u kipućoj vodi.

Vade se, posipaju se solju, biberom i alevom paprikom i stavljaju se u posudu za pečenje. Preko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće.

Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar