Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća plećka sa pirinčem i šargarepom u rerni

Jagnjeća plećka sa pirinčem i šargarepom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjeća plećka sa pirinčem i šargarepom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Jagnjetina sa pirinčem i šargarepom u rerni - neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - oko 1, 5 kg
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • pirinač - 2 šolje
  • so - 1 kašika
  • nana - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku očistimo mnogo dobro od žila.

Stavljamo je u ekspres lonac, u vodu dodajemo so i ostavljamo da se kuva oko 40-50 minuta.

Nakon što je gotovo, vadimo, a bujon procedimo i sačuvamo.

Luk i šargarepe oljuštimo i narendamo na sitno rende.

Uzimamo tiganj, sipamo ulje i ostavljamo da se zagreje.

U njega dodajemo luk i šargarepe, na kraju i pirinač.

Pržimo dok sam pirinač ne postane prozračan.

Prebacujemo u posudu za pečenje jagnjetinu sa pirinčem, sipamo bujon 1:3 dodajemo začine po ukusu, so, biber i nanu.

Sve mešamo mnogo dobro, stavljamo plećku odozgo. Pečemo jagnjetinu u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena na 180 stepeni.

Jagnjeća plećka sa pirinčem i šargarepama u rerni je mnogo ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: