Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Crevca»Jagnjeća crevca iz rerne sa prelivom

Jagnjeća crevca iz rerne sa prelivom

Jagnjeća crevca iz rerne sa prelivom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ovo jelo odlično ide uz pivo i rakiju"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća creva - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 struka
  • peršun
  • mladi luk - 5 strukova
  • mladi beli luk - 2 struka
  • biber
  • ljuti sos od paradajza i paprika - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • maslac - 100 g
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo creva i ostavljamo ih u rastvoru od vode i sirćeta na oko 30 minuta.

Operite ih dobro, isecite i stavite u posudu sa posoljenom vodom da se skuvaju. Dodajte isečenu i očišćenu šargarepu, celer i peršun.

Gotova creva stavite u odgovarajući pleh za pečenje, dodajte maslac i sitno iseckan luk i beli luk.

Prelijte sa oko 1 šoljom bujona.

Dodajte ljuti sos, začinite solju i biberom.

Pecite dok bujon ne ispari.

Umutite jaja, dodajte brašno i sveže mleko.

Prelijte creva i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte sa svežim peršunom i nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: