Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Ragu sa telećim bubrezima

Ragu sa telećim bubrezima

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
832037
Ragu sa telećim bubrezima1 / 2
18/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Lagano je i ukusno, dva razloga da probate ragu sa telećim bubrezima"

Potrebni sastojci

  • bubrezi - 6 komada, teleći
  • pečurke - 100 g
  • maslac - 50 g
  • vino - 2 kašike ili šeri
  • pavlaka - 100 g
  • ruzmarin - 1/4 kašičice, može i đumbir
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo sklonite sve masnoće od bubrega i isecite ih na tanke parčiće. Zagrejte maslac i zapržite u njemu bubrege dok ne omekšaju.

Nakon što budu gotove dodajte so i ostale začine. Pomoću rešetkaste kašike ih izvadite iz masnoće i stavite na toplo. U istoj masnoći ispržite pečurke dok ne budu gotove.

Dodajte u pečurke vino i pavlaku, nakon toga mešajte i kuvajte na slaboj vatri dok se ne dobije gladak sos.

Servirajte bubrege obilno prelivene ovim aromatičnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: