Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjski bubrezi sa prazilukom i pavlakom

Svinjski bubrezi sa prazilukom i pavlakom

Svinjski bubrezi sa prazilukom i pavlakom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Šta da radimo sa ovim svinjskim bubrezima - da ih pojedemo, razume se, sa apetitom i vinom"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - 200 ml
  • praziluk - 1 struk
  • soja sos - 3 kašike
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber - mleveni
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite svinjske bubrege u vodi i dodajte 3 kašike sirćeta. Ostavite ih oko sat, nakon toga ih operite pod obilnom količinom tekuće vode. Isecite ih na parčiće.

Očistite praziluk i isecite ga na kolutove. Dinstajte ga kratko u maslacu. Dodajte isečene i očišćene pečurke. Dodajte i bubrege.

Promešajte i kuvajte 4-5 minuta.

Sipajte smesu u posudu za pečenje. Prelijte pavlakom i soja sosom. Začinite solju i biberom.

Pecite u rerni dok ne dobiju zlatastu preplanulost i dok se sos ne zgusne.

Pre serviranja svinjske bubrege sa prazilukom i pavlakom pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: