Hrskavi krompir sote

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
18/12/2018
"Nemate potrebu za povodom da otvorite drugo pivo, a za drugom porcijom hrskavih krompira sote "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano443
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mirođija - 1 vezica
  • beli čuk - 6 čenova
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i opere. Stavlja se da se kuva u šerpi sa vodom. Voda treba da prekriva krompir.

Krompir može da se iseče na polovine, da se brže skuva. Ne treba da se kuva da bude potpuno gotov jer će se pržiti i raskuvati. Beli luk se oljušti i iseče na kolutove.

Mirođija se opere i iseče na sitno. Nakon što je krompir skoro gotov, voda se sipa.

Krompir se iseče na srednje velike kocke. Dobro je da se količina podeli na dva dela. U tiganj se stavlja više ulja da se zagreje. Dodaje se jedan deo krompira.

Kad je krompir skoro gotov dodaje se polovina belog luka i mirođija. Kuva se dok se ne dobije zlatasta korica. Soli se. Isto se ponavlja i sa ostatkom krompira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar