Hrskavi krompir An-Mari

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
06/04/2019
"Hrskavi, aromatični krompirići na francuski način iliti Hrskavi krompir An-Mari"
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • peršun - 2 kašike (iseckan)
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i isecite na tanke listiće. Operite ih u hladnoj vodi i stavite u cediljku, da se ocede. Osušite ih krpom.

Okruglu tavu premažite maslinovim uljem, pa na dno i po zidovima poređajte krompir. Preostali krompir ređajte slojeve, tako što ćete svaki sloj posipati solju, biberom, iseckanim peršunom i poprskati sa malo maslinovog ulja.

Tavu poklopite, stavite u zagrejanu rernu i dinstajte na 200 stepeni 20 minuta. Skonite poklopac, pa preko krompira stavite kockice maslaca, pa vratite poklopac i ostavite da se tako sve peče još sat vremena.

Tavu izvadite, a višak masnoće isipajte. Krompir stavite u veliki tanjir, ali vodite rauna da mu oblik ostane isti, tj. da liči na tortu. Potrebno je da se tava veoma pažljivo okrene na tanjir.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar