Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pikantan hrskavi krompir

Pikantan hrskavi krompir

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
14670
Pikantan hrskavi krompir
Fotografije: Teodora Toneva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovaj hrskavi pikantan krompir iz rerne može naterati sve pržene krompire da zagore od ljubomore"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • prezle - 2 pune supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • beli luk - u prahu
  • mirođija - suva
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo za prženje, ali krupnije. Kuvamo ga, ali ne sasvim i vadimo iz vode.

U duboku posudu sipamo prezle, alevu papriku, mirođiju, so u beli luk u prahu i promešamo ih.

Počinjemo da valjamo krompir u smesu od suvih začina i ređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Kad poređamo sav krompir u pleh, prelivamo ih uljem, ali ne mnogo. Pečemo na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 20-25 minuta. Krompir će biti veoma ukusan i hrskav. Može se servirati sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: