Pikantan hrskavi krompir

02/04/2017
"Ovaj hrskavi pikantan krompir iz rerne može naterati sve pržene krompire da zagore od ljubomore "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 463
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • prezle - 2 pune supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • beli luk - u prahu
  • mirođija - suva
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo za prženje, ali krupnije. Kuvamo ga, ali ne sasvim i vadimo iz vode.

U duboku posudu sipamo prezle, alevu papriku, mirođiju, so u beli luk u prahu i promešamo ih.

Počinjemo da valjamo krompir u smesu od suvih začina i ređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Kad poređamo sav krompir u pleh, prelivamo ih uljem, ali ne mnogo. Pečemo na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 20-25 minuta. Krompir će biti veoma ukusan i hrskav. Može se servirati sa sosom od belog luka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar