Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)

Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)

ažurirano:
ZoriZori
Guru
9062955k
Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)
Fotografije: Zori
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Zauzmite strateško mesto blizu roštilja, zato što ćete želeti da pojedete što je više moguće komada jagnjećih ražnjića na grčki način."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • origano - 1 kašičica
  • limun - sok od1
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • crvene paprike - 3 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • biber - sveže samleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sok od limuna, maslinovo ulje i origano pomešamo i ugrevamo u tiganju dok smesa ne provri.

Vri nekoliko minuta i skidamo sa vatre-

Stavljamo komade jagnjetine isečene na jednake komade, okrećemo tako da se svuda pokriju marinadom.

Mariniramo meso 2-3 sata, jagnjetin okrećemo s vremena na vreme. Komade mesa vadimo i posipamo sa malo ulja i biberom.

Na ražnjiće nanižemo red mesa, parče crnog luka, parče paradajza, parče crvene paprike dok ne potrošimo sastojke.

Roštilj maksimalno ugrevamo, namažemo maslinovim uljem ili parčetom slanine i pečemo sa svih strana, periodično mažemo četkom sa malo masti.

Obično serviramo sa prilogom od pečenog krompira, ukrašenim kriškom limuna i posutim sitno iseckanim peršunom. Ja volim da ih ukrašavam listovima sveže zelene salate, strukom mladog luka i krugovima crnog luka, pečenog na roštilju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: