Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Jagnjeći ražnjići na turski način

Jagnjeći ražnjići na turski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Jagnjeći ražnjići na turski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Da li želite da probate najukusniju jagnjetinu, više nije potrebno da idete kod komšija - prosto zapišite ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 700 g, od buta
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • majorana - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kockice ivica 3 cm i posipamo isceđenim sokom od limuna.

Isečemo papriku na kockice, a paradajz na pola.

Poređamo meso na ražnjiće, smenjujemo sa paprikama i paradajzom.

Posolimo, posipamo biberom i majoranom i pečemo na grilu, s vremena na vreme okrećemo.

Serviramo sa dinstanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: