Način pripreme
/undefined Pomešamo ugrejano sveže mleko i rastopljen margarin. Dodajemo suvi kvasac, prašak za pecivo, so, šećer i lepo promešamo da se sastojci rastvore.
Umutimo jaje u posudi i postepeno sipamo u mleko i margarin, ostavljamo u posdi malo od jajeta (oko 1 supenu kašiku), koju ćemo koristiti za premazivanje prepečenja, pomešano sa rastopljenim margarinom.
U testo stavljamo mrvljeni sir i promešamo. Postepeno dodajemo brašno koliko je potrebno da dobijemo elastično testo.
Ostavljamo na toplom da nadođe, uvijeno krpom ili polietilenskom folijom. Kad nadođe, pažljivo, bez mnogo gnječenja pravimo loptice, poređamo ih u pleh, obložen papirom zapečenje, namazan uljem.
Odozgo premažemo svaku lopticu smesom od jaja i margarna. Posipamo susamom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.