Brze loptice od tikvica i mlevenog mesa iz rerne

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/07/2018
"Apetitne, izazovno aromatične i bezobrazno ukusne - takve su naše brze loptice od mlevenog mesa i tikvica iz rerne "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije27
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 234
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, male
  • teleče mleveno meso - 200 g
  • kačkavalj - 100 g, pikantan
  • parmezan - 4 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • prezle - 2 supene kašike
  • bademovo brašno - 2 supene kašike
  • so
  • jaja - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka, zeleni deo
  • mirođija - 3 struka
  • komorač - 1 kašičica, semenke
  • biljna mast - 2 - 3 supene kašike
  • za sos
  • skir - 350 g
  • tahini od susama - 1 supenan kašika
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 5 struka
  • so
  • biber
  • domaći kečap
* merne jedinice

Način pripreme

U ovim pikantnim lopticama ima više tikvica nego mlevenog mesa. Njihov oblik je za jedan zalogaj, potopljene u mlečni sos ili domaći kečap, koji odlično ide uz mleveno meso i pikantni ukus. Odgovarajuće su kao pivsko meze i gledanje televizije ili za piknitk.

Operite tikvice, osušite ih izrendajte na pamučnu krpu. Ocedite ih od vode i prebacite u posudu.

Seme komorača ugrejte u tiganju, da biste aktivirali mirise. Sameljite ih u avanu.

Dodajte sve začine, jaje, sitno iseckan luk i mirođiju, izrendan pikantni kačkavalj i mleveno meso.

Dobro pomešajte smesu za ćuftice. Ona treba da bude tvrda i da se ne lepi.

Namazanim rukama oblikujte loptice veličine oraha.

Poređajte ih u pleh na pačenje, obložen papirom za pečenje. Pospite parmezanom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.

Za sos pomešajte skir sa tahini susamom. U avanu sameljite beli luk sa solju na pastu.

Dodajte sitno iseckanu mirođiju i biber po ukusu. Možete zameniti kuminom.

Loptice od tikvica servirajte sa mlečnim sosom ili kečapom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar