Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Domaći roščići sa nadevom za doručak

Domaći roščići sa nadevom za doručak

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Domaći roščići sa nadevom za doručak
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Ništa ne ugreva porodicu kao jedan ukusan doručak od domaće pripremljenih roščića sa nadevom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • ulje - 100 ml
  • voda - 250 ml
  • mirođija - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • topljeni sir - 3 - 4 kriške
  • viršle - 1 komad
  • masine - 70 g, bez košrica
  • sir - 50 - 90 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo, prosevamo brašno sitom. Stavljamo ulje i mirođiju, dobro promešamo. Pravimo udubljenje i stavljamo šećer, promešamo da se rastopi i dodajemo kvasac, mešamo da se i on rastopi.

U nekoliko porcija dodajemo kvasac u brašno i zamesimo testo koje se ne lepi.

Ostavljamo da nadođe na toplom, ja ga stavljam u rernu na 70-80 stepeni i uvijam krpom.

Masline sitno sečemo, viršle na kockice, izmrvimo sir, a topljeni sir na dva dela.

Kad se udvostruči premesimo ga namazanim rukama i delimo testo na 5, 7 ili 9 lopti, zavisi koliko velike želite da budu.

Razvijemo svaku loptu na pravougaonik i stavljamo sa jedne strane masline, viršle, topljeni sir ili sir i uvijamo do pola, drugu polovinu trakica isečemo i uvijamo. Dobijamo roščiće sa resama.

Namažemo uljem pleh i posipamo brašnom. Poređamo ih i ostavljamo da narastu.

Pečemo na 180-190 stepeni oko 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: