Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Vekne»Pecivo za doručak sa sirom i kobasicom

Pecivo za doručak sa sirom i kobasicom

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Pecivo za doručak sa sirom i kobasicom
Fotografije: Veselina
1 / 3
03/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Doručak za idealan početak dana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje i još malo
  • jaja - 1 komad
  • ajran - 130 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ljutenica - 2/3 šolje
  • sir - 130 g
  • kvasac - 1/3 kockice
  • kobasica - 70 g
  • žumanca - 1 komad + 1 supena kašika svežeg mleka za premazivanje
  • susam - za posipanje, beli
  • čubar - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo 2 šolje brašna i u njemu pravimo udubljenje u sredini. Stavljamo 1 jaje, 1 prstohvat soli. Vadimo jaje, kvasac i ajran na sobnu temperaturu.

U ajran stavljamo kvasac i šećer sa 2-3 supene kašike brašna i dobro promešamo da se kvasac sobro rastvori i da se sve pomeša. Dodajemo smesu u brašno. Zamesimo meko testo. Prebacujemo ga na brašnom posut sto i mesimo dok ne bude potpuno gotovo - meko i vazdušasto.

Pokrivamo testo krpom da nadođe 35-40 minuta dok ne naraste. Nadošlo testo delimo na 8 delova. Oblikujemo delove na okrugle lopte. Posipamo brašnom na stolu i razvijamo oklagijom male krugove.

Sečemo sir na kockice, salamu takođe. Mažemo domaćom ljutenicom krug i stavljamo sir i salamu u sredinu. Na kraju posipamo čubrom. Uvijamo ivice i okrećemo. Rukama brzo oblikujemo lopte.

Ako je potrebno, ako se testo lepi pospemo ruke brašnom dok ih oblikujemo. Gotove lopte sečemo oštrim nožem na dva mesta po sredini, na jednakom razmaku jedna od druge.

Poređamo svo pecivo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedno od drugog, zato što će prilikom pečenja narasti sa strane. Namažemo ih žumancem uz pomoć četke. Posipamo susamom. Pečemo na 200 stepeni. Kad se ispeku liče na pune korpice i izuzetno su mekane i ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: