Način pripreme
Prosevamo brašno u dubokoj posudi. Odmerimo tačne količine vode i svežeg mleka. Ugrevamo sveže mleko, malo i u njega stavljamo ½ kockice kvasca. Promešamo prstima. Unutra stavljamo šećer i 1 supenu kašiku brašna. Ostavljamo sa strane da se aktivira. Dodajemo ih posle u brašno.
U brašnu pravimo udubljenje. Unutra stavljamo so, ulje i vodu. Voda ne treba da bude hladna. Posle razbijemo 1 jaje. Zamesimo meko testo. Mesimo ga dobro na stolu, posutim brašnom. Treba da dobijemo meko testo. Pomešamo žumance sa 1 supenom kašikom ulja u posudi. Njime premažemo pecivo.
Ostavljamo testo da nadođe 30 minuta na toplom, pokriveno krpom. Kad nadođe umešena lopta delimo je na dva dela i posle na po pet, šest svaku. Oblikujemo svaki deo lopte. Razvijemo oklagijom, posutom brašnom. Sto na kojem razvijamo takođe pospemo brašnom. Razvučemo kockice. Sečemo viršle na po 4 četvrtine svaku. U početak svake stavljamo po četvrtinu viršle.
Sa dve stane zavijemo i posle uvijamo. Tako pravimo i sa drugim loptama. Pecivo poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Nadolazi još 20 minuta, pokriveno krpom i na toplom. Namažemo ih sa svih strana smesom od žumanca i ulja uz pomoć četke. Obilno posipamo kimom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Treba da nadođu i da dobiju lepu boju.