Paprikaš sa leblebijama, ćurećim mesom i povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
21/12/2018
"Aromatičan i blago pikantan paprikaš sa leblebijama, koji će vam se usladiti "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano663
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte u blago posoljenoj vodi ćureće batake.

Isecite luk i beli luk na sitno, a šargarepe - na krugove. Izdinstajte u tiganju malo maslinovog ulja i začine. Kada omekšaju dodajte paprike, isečene na kocke i paradajz.

Kada su bataci gotovi, iskidajte na parčiće i dodajte u povrće da se izdinstaju. Na kraju dodajte sve u bujon, u kome su vrili bataci, stavite leblebije iz tegle i ostavite da vri na slaboj vatri da se zgusne i da ne ostane vodeno.

Beleška: Ako vam se paprikaš učini redak, zgusnite ga sa kašikom brašna, razmućenog u malo bujona.

Po želji možete da dodate i izmrvljene ljute paprike i tikvice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar